Kefirul facut in casa folosind ciuperca de kefir si un lapte bio are un gust foarte bun si multe beneficii pentru corp.
Eu momentan nu sunt in tabara ” suntem singurele animale are beau lapte de la alte specii” si cred ca un kefir facut in casa din lapte de calitate are proprietati mai bune ca un lapte vegetal facut din caju sau migdale deci nu voi intra in aceasta discutie.
Am primit ciuperca de kefir de lapte de la o mama din Bucuresti, acum cateva luni. Nu oferim inca Ilenei produse din lapte pt ca are IgE foarte crescut inca.
Cristi a facut multa vreme kefirul pana cand am vrut sa gust si eu sa vad cum este si mi-a placut mult gustul.
Lui Stefan ii oferim produse din lapte ( unt, branza) si produse fermentate ( iaurt, kefir), nu lapte dulce.
Pentru el am folosit lapte de capra de la ai mei sau lapte bio, pentru ca fugim si noi asa cum fug si alt parinti de hormonii din laptele de vaca, necontrolat.
Va las pasii pentru preparare si un link unde gasiti aceste detalii
Kefir de casa cu ciuperca de kefir de lapte
Print RecipeIngredients
- 1 litru lapte de vaca sau capra, bio
- ciuperca de kefir ( o luati de la alti parinti)
- Aveti nevoie si de: o sticla de 1 l ( exclus plastic, un servetel pt capac, o sita plastic ( exclus metal), o paleta de lemn)
Instructions
Nu aveti voie sa atingeti cu metal ciuperca si nici sa o spalati cu apa calda!
Puneti ciuperca spalata in sticla si adaugati laptele la temperatura camerei
Acoperiti gura sticlei cu un servetel si lasati ciuperca sa fermenteze la temperatura camerei
Dupa 24 h ( puteti si mai repede sau mai tarziu in functie de cat de acru va place kefirul), puneti sita intr-un vas ( exclus metal ) si strecurati kefirul, amestecand cu spatula de lemn in sita.
Spalati ciuperca si sticla in care a stat kefirul
Puneti din nou ciuperca spalata doar cu apa rece in recipient si completati din nou cu lapte proaspat.
Repetati procedeul
Pofta buna!
No Comments