Creme tartinabile

Pasta de fasole alba cu zeama de lamaie si ulei de in

Contine: fasole alba ,ulei de in, ulei de măsline,  zeama lămâie, zeama de murături (conopida murata in sare) , turmeric  (pentru decor).

Gatesc de cateva luni folosind fasolea alba fiarta o data la 4-5 zile si pot sa spun in ca in combinatia de azi depaseste si gustul cel bun al humusului cel nepermis momentan in dieta.

Ileana avea in aprilie IgE foarte mare la naut, linte si mazare asa ca pentru noi introducerea

fasolei in meniu inseamna mult pentru ca am reusit sa pastram 1-2 zile pe saptamana fara proteine animale in dieta bazandu-ne pe proteinele din fasole.

In preparat am adaugat ulei de in presat la rece de la El-dor Plant nu pentru ca m-am gandit ca ar da un gust foarte bun ci pentru ca Ilenei ii place foarte mult uleiul de in (are gust de nuci).

Folosim cantitati destul de mari de ulei  presat la rece adaugat in mancare si stam foarte bine la analiza colesterolului bun, sare mult din schema :-).

Pentru decor am folosit conopida murata in sare ( acasa) si turmeric.

Am servit-o cu crackers ( tari) fara gluten ( pregatiti de mine ) la una dintre gustari dar si ca mancare de baza alaturi de salata de cruditati la alta masa.

Pasta de fasole alba cu zeama de lamaie si ulei de in

Print Recipe
By Serves: 4 Prep Time: 10 min

Ingredients

  • 200 g fasole alba ( cantarita fiarta)
  • 2-3 linguri ulei de in presat la rece
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura zeama muraturi
  • Pentru decor: turmeric, conopida murata

Instructions

1

Daca folositi boabe de fasole, splati-le bine si lasati-le in apa cu otet/lamaie de seara pana dimineata.

2

Fierbeti bine fasolea si o lasati la racit, apoi strecurati apa. Noi am folosit fasole deja fiarta, cumparata.

3

Puneti in robot 200 g fasole alba fiarta cu celelate ingrediente si mixati.

4

Adaugati in recipientul din care serviti, altaturi de crackers.

5

Decorati cu turmeric si conopida.

6

Puteti servi cu salata de varza sau alta salata de cruditati.

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.