Despre noi si dieta de rotatie

Bine ati venit!
Dieta de rotatie este un plan alimentar  bazat pe exluderea alergenilor din dieta si rotirea alimentelor permise, pe baza analizelor de alergii si intolerenate si a contribuit in cazul nostru la insanatosire.
Am creat acesta pagina www.dietaderotatie.ro pentru a va ajuta sa gasiti mai usor informatii utile legate de meniu in cazul alergiilor alimentare multiple ( fara grau, fara lapte, fara oua, fara leguminase, fara multe nuci) dar si despre un mod de viata care a contribuit la imbuntatirea  sanatatatii fetitei noastre, Ileana si care speram sa va inspire.
Va rugam sa consultati medicul copilului inainte de a aplica orice metoda/supliment despre care noi vorbim aici.
Despre noi si cautarile noastre
La doar 4 luni Ileana a fost diagnosticata cu dermatita exudativa forma severa. Am realizat atunci ca avea si foarte multe alergii alimentare si inhalatorii confirmate prin testele IgE efectuate incepand cu 6 luni si prin reactiile severe repetate la contactul cu alergenii.
De la 4 luni la 1 an si 7 luni, nu am reusit sa imbunatatim starea Ilenei. Pielea a fost intr-o stare foarte grava in aceasta perioada iar somnul ei si al nostru a fost foarte afectat. Am cautat in continuu medici si apoi terapeuti care sa o ajute insa toate progresele au fost pe termen foarte scurt, de cateva zile. La incetarea unui tratament clasic ( cortizon, imunomodulatoare, antibiotic), simptomele reveneau mult mai grav.
Mersesem in 14 luni de 70 de ori la medic si Ileana era intr-o stare grava, avand dermatita exudativa forma severa, multiple alergii si intolerante, peste 8 bronsiolite in mai putin de 6 luni, deficit in greutate si de crestere, deficienta imuna si multe altele.
Spezialklink Neukirchen
In Ianuarie 2016, ne-am internat la Clinica Spezialklinik Neukirchen pentru ca citisem ca alti copii s-au insanatosit acolo. Am sperat pana la urcarea in avion ca Ileana se va face bine aici in tara.
Nu am crezut niciodata ca o problema cu pielea ( dermatita) nu isi poate gasi leac.
Am cumparat si reciclat zeci de creme, un sac de creme care de multe ori au inrautatit starea si doar foarte rar si pe termen scurt au ajutat.
In Germania am primit vestea ca Ileana ( avea 1 an si 7 luni) atunci avea alergii IgE la toate alimentele testate ( in jur de 50 de alergeni). Pentru mine a fost un soc. Nici nu stiam ca exista alergii la dovleac, la pui, la amarant, la quinoa si mai ales la orezul atat de des recomandat, etc.
Ileana consumase multe dintre aceste alimente in aceasta perioada tinand corpul intr-o stare permanenta de inflamatie.
Am primit acolo, pe langa tratamentul care a contribuit la începerea vindecării, o dieta de rotatie a alimentelor. Aceasta inseamna ca gateam fiecare aliment permis in dieta ( cele la care are alergii IgE mici si la care nu observam reactii cand le consuma) o data la 4  zile, pentru a evita declasarea altor sensibilizari ( luni si vineri, marti si sambata, etc)
Impreuna cu măsurile luate la clinica pentru stabilizarea pielii si refacerea florei intestinale, dieta de rotatie a contribuit in cazul nostru la imbunătățirea stării lui Ileana si la scăderea IgE total de la 2500 la 1050 in 9 luni. In aprilie 2018 Ileana avea IgE total 688.
Diferenta majora de abordare a clinicii Spezialklink Neukirchen a fost ca au tratat cauzele identificate, nu simptomele.
Acum gătim zilnic, fara lapte, oua, gluten, leguminoase, soia si fara majoritatea nucilor.
In dieta primită sunt multe alimente antiinflamatorii, antioxidanți si detoxifianti naturali despre care nu stiam nimic atunci.
Pe blog sunt retete, informatii despre anumite ingrediente dar si sursele de unde le cumparam pentru ca la noi in tara este inca greu sa gașesti toate cele necesare gătitului fara alergeni intr-un singur lor, având zeci de furnizori sau mărci preferate in prezent. Am cautat mult, inca mai căutam produse si speram sa va ajutam sa le gasiti mai repede pe cele necesare si mai ales sa va inspiram sa le folositi in meniu.
In prezent mergem periodic la Spezialklinik Neukirchen pentru refacerea analizelor si pentru indrumari de calitate din partea echipei formata din dieteticiana si pediatra.
In tara am facut sau facem facem terapii alternative la clinica Transilvania Healing din Cluj, tratam cat de natural putem prin homeopatie si biorezonanta, folosim zilnic uleurile esentiale de la Vivasan pentru vindecare sau pentru preventie si suntem deschisi sa incercam lucruri noi care sa o ajute pe Ileana sa se vindece mai repede.
Citim despre metode alternative, alimente si suplimente de calitate si suntem atenti la ce-i oferim Ilenei pentru ca stim cat de importanta este si hrana zilnica, nu doar cea pentru suflet.
Suntem recunoascatori ca am gasit drumul care este potrivit pentru noi si speram ca fiecare parinte de copil alergic sa-l gaseasca pe cel potrivit.
Speram sa gasiti utile informatiile de aici.
Cu drag,
Elena si Cristi

Facebook Comments