Faina contine: făină integrală de hrișcă, făină de tapioca, făină integrală de mei, făină de fibre de bambus, făină de psyllium husk, făină integrală de sorg, agent de afânare: carbonați de sodiu (bicarbonat de sodiu), condimente (oregano, busuioc, cimbru, rozmarin, maghiran, cimbrișor, salvie), sare, acid citric.
Fara gluten, fara drojdie.
Este un mix pentru pizza, are un gust grozav si am simtit ca merg foarte bine in combinatie cu pasta de rosii de casa.
Pofta buna!
Ingredients
- 325 g mix pentru pizza
- 250 g apa
- 3o g zeama lămâie
- un praf de sare
Instructions
Urmati instructiunile de pe ambalaj pentru pregatirea aluatului: amestecati apa, zeama de lamaie si tunati faina in ploaie, amestecand in continnuu cu un tel.
Lasati de-o parte 10 minute apoi framantati adaugand faina cat este necesar.
Intindeti in strat foarte subtire, uniform, folosind rasucitorul pudrat cu faina.
Taiati in forma dorita folosind un cutit de pizza.
Ungeti cu suc de rosii si coaceti in tava, pe foaie de copt, ( aprox 12 min la foc mare si 4 la foc mic)Ajustati timpul de coacere in functie de grosimea crackersilor.
Cand ii scoateti din cuptor puteti adauga unt vegetal pe ei, dupa gust. Am adaugat Vitagen pe o parte dintre ei.
Notes
Crackersii sunt foarte aromati, gustosi si au o textura placuta. Pot fi folositi ca baza pentru unt vegetal, pasta de legume, de sau de seminte Veti obtine aproximativ 18 portii.
1 Comment
Pizza vegana din faina fara gluten Szafi – Dietaderotatie
28/10/2018 at 3:03 am[…] contine multe ierburi, ne-a placut aroma si de aceea mi s-a parut potrivit sa fac si crackersi din […]