Brutarie/ Chec si briose/ Retete

Chec fara gluten din amestec Szafi

Pentru primul chec am folosit amestecul pentru aluat nedospit din care facusem croissantii.
Amestecul contine: făina fără gluten (mei, sorg, făină de cartofi dulci), amidon: făină de tapioca, fibre alimentare (făină de psyllium husk, făină de fibre de bambus), agent de afânare: bicarbonat de sodiu, stabilizator de aciditate: acid citric
http://adiograsime.ro/magazin/faina-amestec-faina/faina-expres-detalii.html.

Am preparat checul folosind 500 g faina ( amestec pentru o tava mare) si am diminuat mult cantitatea de dulce recomandata pe ambalaj. Am folosit suc de portocale in loc de otet de mere si nu am ras portocale.
Am adaugat seminte de canepa, fructe uscate, portocala si ciocolata, vanilie si a iesit delicios, pufos si dulce.

Amestecul standard pentru chec, ( fara oua) este acesta, urmeaza sa pregatesc ceva cu el in februarie http://adiograsime.ro/magazin/faina-amestec-faina/chec-cu-fructe-szafi-free-761-762-763-detalii.html.

Checul dupa ce l-am scos din cuptor

Checul lasat la racit

Iata cum arata aluatul inainte de coacere

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.