Uncategorized

Ravioli de amarant umpluți cu sfecla rosie

Copiilor le plac pastele. Uneori mananca anumite legume atunci cand sunt in paste de aceea am incercat sa pun sfecla rosie ca umplutura la aceste paste.

Cred ca pastele umplute sunt raviolli sau pe romaneste coltunasi. M-am bucurat mult cand mi-a cumparat Cristi o forma pentru coltunasi, gasiti astfel de forme la magazine specializate sau pur si simplu taiati aluatul in forma de cerc folosind un pahar, puneti umplutura in mijloc apoi indoiti in 2 si dati forma cu degetele sau cu dintii unei furculite. Important e sa stea in interior umplutura.
Pastele de astazi sunt din faina de amarant. Aceasta nu e o faina macinta prea fin asa ca e un pic dificil sa o modelam pentru raviolli.

Ar merge mai usor cu o faina macinata fin cum e cea de orez, hrisca, soriz.

Mi a placut mult gustul chipsurilor de azi, cele cu sfecla, amarant si cimbrisor asa ca am pastrat aceleasi ingrediente pentru raviolli.

Ingrediente 2-3 portii:
– 1 cana faina amarant
-1/2 cana faina tapioca
– 1 linguri pudra psylium/ in/chia
– sare
– 2 linguri ulei
– cimbrisor
– piure sfecla ( sfecla fiarta la abur si data la blender pt umplutura)
Pt reteta detaliata paste folositi reteta de la pastele de hrisca
Singura diferenta este ca puneti in interior piure de sfecla cu cimbrisor. Pentru ca amarant este o faina macinata mare, trebuie framantat mai mult si adaugat apa, ulei pana o puteti omogeniza bine si puteti forma un bulgare. Apoi intindeti pe suprafata data cu faina, taiati si umpleti pastele.
Puneti apa la fiert si cand fierbe, adaugati pastele si le lasati 3-4 minute pe foc.
Sunt foarte gustoase, mai e de lucrat la aluat un pic.

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.