Paine fara gluten ( orez, soriz, tapioca, banane)

Paine fara gluten ( orez, soriz, tapioca, banane)

Astăzi am facut prima oara paine. M-a inspirat Ileana ca de obicei ca de n-ar fi, nu s-ar povesti. Am facut zeci de retete sperând ca o sa fie mai ” agera” la mancat. Ieri dupa ce a refuzat budinca, crackersii, mancarea de pranz si de seara aveam 2 variante: sa o las balta cu gătitul ori sa incerc ceva nou, ca poate o sa-i placa. Asa ca daca va place pâinea de azi, știți cui sa-i mulțumiți :-).

Paine cu gluten sau fara n-am mai facut pana acum. Cu gluten se facea mereu la noi in casa si ieșea atata de buna incat cred ca m-am lăsat intimidata. Plus era si mitul din popor ca pâinea fara gluten nu creste sau ca oricum n ai ce face fara gluten.

Painica de azi e prima dintr-o serie de poveste in care voi incerca o combinație pentru fiecare zi din dieta. A crescut frumos, se taie frumos, e frageda ca un chec si e foarte aromata.
E dulce si am vrut sa ascund gustul de banana cu mirodenii. A iesit de master chef si sper sa împărtășiți părerea mea.

Sunt sigura ca se pot înlocui Ingredientele, sa folositi de ex cartof sau dovleac in loc de banana, chia sau in in loc de psylium legare. Puteti folosi orice ulei, eu am pus asa pentru aroma. La faina as recoamanda combinatii de 2-3 fainuri fara gluten, nu stiu daca iese doar cu un tip de faina.


Ingrediente pentru 1 tava de chec ( 9×25 cm)

– 300 g banane ( cântărite fara coaja)
– 100 g faina integrala orez
– 100 g faina Soriz
– 20 g pudra tapioca
– 2 g praf copt fara gluten
– 2 g bicarbonat copt fara gluten
– 10 g psylium târâte in 75 ml apa
– 3 g sare
– 1 g cimbrișor uscat
– 1 g seminte pudra armurariu
– 55 ml ulei floarea soarelui
– 10 ml ulei armurariu

Reteta
1. Puneti psylium la înmuiat 10 min.
2. Porniți cuptorul sa se încălzească pana pregatiti pâinea
3. Amestecați intr- un bal toate Ingredientele uscate: faina, sare, praf copt, bicarbonat, ierburi si omogenizați.
4. Amestecați la blender bananele cu uleiul si adaugati aici si psyliumul care a stat in apa. Omogenizați.
5. Turnați amestecul umed peste cel uscat si încorporați usor, folosind o lingura sau spatula.
6. Așezati pe hârtia de copt in tava de chec compoziția si lăsați la cuptor aproximativ 30 min sau pana trece testul scobitorii.
7. Opriți focul si lăsați sa se odihneasca 10 min inainte de a muta pe grătar la uscat.
8. Tăiați cand s-a răcit.
PS. Pregatiti-va sa faceti 2 portii, iese foarte buna.
Mi se pare ideala pentru paste de legume, paste de nuci, alune, mai ales pentru mic dejun.
Următoarea o sa fie din cartofi si hrisca.

Pofta buna !

0 comments on “Paine fara gluten ( orez, soriz, tapioca, banane)Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *