Mancare din crucifere, carne si soriz

Mancare din crucifere, carne si soriz

Mâncărica aceasta este foarte gustoasa. E făcută in mai multe etape, nu sunt adăugate toate ingredientele in același vas pentru a le gati.

Obișnuim sa gătim ingrediente in diverse recipiente si sa le adaugăm apoi impreuna formând diverse combinatii pe parcursul zilei pentru a obține mancare diferită dar si pentru a tine cont de preferințele fiecăruia.

Am folosit carne de porc insa puteti folosi orice tip de carne aveti.
Noi am gatit separat varza murata si varza cruda, inabusindu-le in vasul ceramic cu apa si putin ulei, adăugând ierburi la sfarsit. Lui Stefan ii place mult varza acra. Pentru Ileana am folosit amestecul cu foarte putina varza si multa carne.

Ingrediente:
– 500 g carne tocata la robot
-1/2 varza murata
-1/2 varza cruda
– 100 g gulie
– 270 g brocolli
– 3-4 linguri soriz fiert
– 2-3 linguri ulei rapita pentru varza
– 1 lingurița cimbru

Reteta
1. Tocati la robot varza cruda si cea murata si înăbușite-le pe foc cu apa pana se gătesc, minim 30 min. Adaugati la sfarsit uleiul de rapita si cimbrul.
2. Puneti aprox 800 ml apa la fiert cu sare si cand fierbe adaugati sorizul si carnea tocata. Amestecați din cand in cand sa nu se prindă de vas. Vor sta pe foc maxim 30 min.
3. Curățati si dati la robot gulia si brocolli. Pe ele le veți adauga in recipientul in care se gătesc sorizul si carnea, cu aprox 5 minute inainte de a Închide focul.
4. Serviți astfel: puneti mancarea gătită peste varza înăbușită, tinand cont sa puneti o cantitate mai mare de carne pentru copii, s-ar putea ca varza sa fie prea sarata pentru ei.

Noi am fiert sorizul separat si l-am adaugat spre final in mancare.
Cu aceleași îngrediente ca pentru mancarea gătită ( 500 g carne tocata, 100 gulie si 270 brocolli) am facut si 20 de chiftele la cuptor. Poza este inainte de coacere, trebuie sa dati focul mic si sa le întoarceți pe parcurs.

Pofta buna!

0 comments on “Mancare din crucifere, carne si sorizAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *