Lapte vegetal ( floarea soarelui, rapita, ghimbir, vanilie)

Lapte vegetal ( floarea soarelui, rapita, ghimbir, vanilie)

Dupa laptele din migdale de pamant despre care am aflat apoi ca e tradițional in Spania si se bea rece si acolo, cu gheata chiar, am inteles de ce Ileana l-a preferat de la frigider asa ca l-am păstrat si pe cel de floarea soarelui tot in frigider si a baut un pahar spre sfârșitul zilei. Mi s-a părut mai gustos ca acela de migdale de pamant poate si pentru ca am pus multe seminte de floarea soarelui, spre 250 g cred.

Toate retele de lapte vegetal sunt simple, presupun inmuierea semințelor/ cerealelor, apoi se dau la robot cu apa, se adauga arome si îndulcitor. Cu cat aveti un robot mai bun, extrageți mai mult din seminte si preparatul e mai gustos. Mie mi-au ramas 330 de g de seminte dupa ce am strecurat laptele si le-am folosit la o prăjitura cu mango, in aceeasi zi. Le puteti congela si le folositi la biscuiti sau prăjituri, nu le aruncați.

Eu am adaugat ghimbir pentru gust, mi s-a părut ca se potriveste cu semintele si mierea de rapita, inspirata poate si de bomboanele cu ghimbir si ceaiurile de pe piata, toate cu miere.

Ingrediente:
– 250 seminte floarea soarelui
-1/4 lingurița ghimbir proaspăt ras
– 2 ml vanilie
– 1 lingura miere de rapita sau alt îndulcitor, dupa gust

Reteta:
1. Spălați bine si puneti la înmuiat semințele de floarea soarelui in apa, cu o seara inainte. Le spălați din nou dimineata si le dati la blender cateva minute cu 500 ml apa.
2. Radeți ghimbir proaspăt si adaugati cateva linguri de apa fierbinte peste el, sa ia aroma. Lăsați cateva minute asa.
3. Treceti prin sita apa care a acoperit ghimbirul si amestecați-o peste semințele din blender. Adaugati acolo vanilia si mierea si o omogenizați. Strecurați prin sita. Serviți pe loc sau rece. Daca serviți rece, amestecați din nou, se va separa in pahar.

Se poate servi cu fulgi de cereale, lui Ileana i-am propus cu fulgi de hrisca insa a preferat sa-l bea simplu.
Serviți cu placere!

0 comments on “Lapte vegetal ( floarea soarelui, rapita, ghimbir, vanilie)Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *