Inghetata vegana ( prune si dude negre)

Inghetata vegana ( prune si dude negre)

Inghetata este singurul desert pe care i-l putem oferi lui Ileana oricand.

Si i-l oferim. Prăjituri si tarte nu pot face zilnic pentru ca se repeta cateva ingrediente ca praful de copt sau bicarbonatul asa ca fac cam 2 zile din cele 4 de dieta.
Pentru ca ea are fructe in meniu zilnic si ii pot face rapid dimineata inghetata dând la robot fructele si adăugând esența de vanilie sau alte condimente pentru gust, conform dietei.

De luni de zile avem discuții ca :
“Am voie azi banane? Ai mancat ieri, poti manca peste 3 zile”
” Am voie mar? Ai voie maine”
“Stefan de ce mananca zacusca azi? El nu are alergii. Poti manca si tu maine si cand crești o sa poti manca orice in fiecare zi”.
“Am voie inghetana :-).
Da, ai.
Uraa, ai inghetana?
Da, am
Mi-ai facut inghetana?
Da, ti-am facut. Vrei acum sau mai târziu?
Vreau mai târziu, o vreau cu fluturele ( coada bățului de inghetata e un fluture roz)”
Apoi urmează partea aceea in care Ileana si Stefan isi aleg inghetata, se murdăresc pe toata fata si sunt veseli si rad. O parte care-mi place mult pentru ca nu prea mai radem asa mult de cand avem alergiile acestea. Trebuie sa fim tot timpul atenți, concentrați, vigilenți.

Am facut inghetata de astazi folosind combinatia de fructe de la chec, mi-a placut mult de tot cand am gustat. E un amestec aromat, dens si se simt sâmburii de dud, e placut.

Am folosit fructe congelate de noi asta vara-toamna, nu stiu cat e de sanatos congelatul si recongelatul. Prunele acestea sunt congelate jumătăți, fara sâmbure. Dudele sunt congelate bob cu bob astfel incat nu sunt lipite una de alta, s-au păstrat bine si au un gust foarte bun. Cu cat făcutele sunt mai închise la culoare, cu atat au mai multi antioxidanți asa ca nu ocoliți dudele la vara. Dudele au vitamina C- ajuta sistemul imunitar si au fibre care ajuta digestia. Aveti aici un link in eng,era despre proprietarile dudelor https://www.organicfacts.net/health-benefits/fruit/mulberries.html
Am ales fructe dulci, nu e nevoie de îndulcitor la inghetata.


Ingrediente 4 portii
– 70 g dude negre
– 220 g prune
-un praf de cuișoare

Reteta
1. Scoateti fructele din congelator cu cateva minute inainte. Le puteti lasa sa se dezghete un pic sau puteti turna apa călduță peste prune pentru a putea lua coaja.
2. Dati la robot prunele fara coaja si dudele, adaugati cuișoarele si transferați amestecul cat mai repede in formele de inghetata.
3. Lăsați-le la congelator aproximativ 1 ora si scoateti-le cu cateva minute inainte de consum pentru a le putea desprinde din forme.

Este o inghetata foarte simpla si gustul e perfect.
Pofta buna!

0 comments on “Inghetata vegana ( prune si dude negre)Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *