Chec vegan fara gluten ( faina de orez, soriz, tapioca) cu mere

Chec vegan fara gluten ( faina de orez, soriz, tapioca) cu mere

Am primit cateva mere minunate de la ai mei in dimineata aceasta si am vrut sa fac o prăjitura clasica de mere, folosind si grișul de soriz pe care nu l-am deschis inca.
Mi-am dat seama ca nu am timp sa dau merele pe răzătoare si sa întind coca, asa ca am facut o reteta rapida de chec cu mere, voi folosi alta data grisul.

Am adaptat reteta de la pâinea cu banane
Puteti adauga voi mai mult dulce. Eu am folosit 40 g de pasta de curmale ( curmale puse la hidratat in apa plata si mixate). Din prăjitura au gustat 5 oameni pana acum, le-a placut, a mancat si Ileana.
Sunt multumita cum a iesit, nu este asa pufoasa ca cea de banana. Daca vreti pufoasa adaugati si bicarbonat 3-4 g. Aceasta este un pic umeda dar nu ca o prăjitura clasica de mere.
Bicarbonatul se simte ca gust in preparate, eu il simt. Am vrut sa vad cum ies si fara.

Ingrediente 1 tava chec:

– 300 g mere curățate
– 110 g faina integrala orez
– 90 g faina soriz
– 20 g pudra tapioca
– 10 g târâte psylium inmuiate in 75 ml apa
– 40 g pasta curmale ( 5-6 curmale inmuiate in apa, cântărite impreuna)
– 40 ml ulei floarea soarelui
– 5 g praf de copt fara gluten
– un praf de sare
– 1 lingurița scortisoara
– 2 ml vanilie

Reteta
1. Puneti la înmuiat curmalele, curățati-le apoi coaja. Păstrati apa, o folositi in chec.
2. Puneti tărâțele de psylium la înmuiat in apa.
3. Curățati merele de coaja, tăiați-le si adaugati-le in vasul robotului.
4. Dati la robot Ingredientele umede: mere, psylium înmuiat, curmalele inmuiate, ulei, vanilie.
5. Amestecați toate Ingredientele uscate intr-un recipient, apoi omogenizați cu cele umede.
6. Așezati hârtie de copt in tava. Turnați compoziția si dati la cuptor 30-35 minute. Păstrati 5 minute in tava apoi transferați conținutul pe un grilaj de uscare.

Serviți cu placere!

0 comments on “Chec vegan fara gluten ( faina de orez, soriz, tapioca) cu mereAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *