Bomboane de casa din faina de teff, gem prune si cocos

Bomboane de casa din faina de teff, gem prune si cocos

Am facut prima oara bomboane tavalite prin cocos. Sunt f gustoase, un pic acrisoare de la gem. Nu au zahar dar puteti adauga fructe deshidratate pt dulce.

Bomboane de casa din faina de teff, gem prune si cocos
Categorie: desert
Dificultate: Incepatori
Alergeni
Gluten
Lapte
Oua
Ingrediente:
– faina de teff 200 g
– faina mei 2 -3 linguri
– gem de prune fara zahar: 1 borcan 400 g
– unt cocos 1 lingura
– fulgi cocos: 3 linguri
– praf de copt 1/2 lingurita
– compot de prune sau un ceai, 1 cana
– fructe deshidratate dupa preferinta: goji, stafide, merisor sau altele
Reteta
Avem nevoie de biscuiti pe care sa ii zdrobim pentru a forma bomboanele. Putem cumpara unii care se potrivesc sau ii facem in casa.
Pentru biscuiti:
Am amestecat faina cu praful de copt, am adaugat gemul si untul de cocos si le-am omogenizat. Se poate adauga faina de teff sau mei pana aluatul se poate modela. Am taiat cu forme biscuitii si i-am copt 15 min in cuptorul preincalzit, la aprox 170 C. I-am lasat in cuptor sa se usuce.
Pentru bomboane:
Am pus biscuitii in compot cald sa se inmoaie.
I-am dat la blender impreuna cu putin compot si 1 lingura fulgi de cocos.
Am format bilute cu mana si am pus in interior cate 1 fruct deshidratat ( stafida sau goji), i-am dat prin fulgi de cocos si i-am lasat la frigider 1 h.

0 comments on “Bomboane de casa din faina de teff, gem prune si cocosAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *