Biscuiti fragezi ( cu faina de orez, soriz, tapioca)

Biscuiti fragezi ( cu faina de orez, soriz, tapioca)

Astazi cand frământam aluatul pentru pâinea de orez si soriz( pe care o gasiti pe site), mi-am dat seama ca aluatul e potrivit pentru biscuti fragezi.

Am păstrat proporțiile de la paine si am adaugat fulgi de cocos, pasta de curmale hidratate, vanilie si scortisoara. Am tinut aluatul 1 h la frigider si apoi am facut biscuitii, formând cu mana biluțe pe care apoi le-am modelat.
Imi place cum ies biscutii de mana, nu cei tăiați in forme. Probabil n-am gasit inca formele potrivite.

Pentru Ileana i-am facut fara zahar, asa ii plac. Voi puteti adauga zahar sau alt îndulcitor, probabil 2-3 linguri sunt suficiente si nu e nevoie sa schimbați proporțiile.
Daca folositi grăsime la ei, frecați zaharul cu grăsimea.
Daca folositi ulei sau unt de cocos, adaugati zaharul in Ingredientele uscate.

I-am tinut 10 minute pe o parte, apoi inca 2 min pe cealaltă, de aceea au prins o culoare maronie. Nu e nevoie sa-i întoarceți, e destul 10 minute pe o parte, se coc repede.


Ingrediente 14 biscuiti:

– 70 g faina orez integral
– 100 g faina de soriz
– 40 g pudra de tapioca ( cred ca exista si faina, eu am avut pudra Sanovita)
– 10 g seminte chia râșnite înmuiate in 30 ml apa minerala
– un praf de sare
– 2 g bicarbonat
– 4 g praf de copt
– 45 g untura de porc
– 40 g curmale hidratate ( 6-7 curmale înmuiate in apa, cântărite impreuna)
– 80 ml apa minerala
– 1 lingurița scortisoara
– 1 ml vanilie

Reteta:
1. Puneti curmalele la înmuiat cu minim 1 h inainte. Le curățati apoi coaja, păstrati apa plata in care au fost hidratate.
2. Puteti chia la înmuiat minim 15 minute.
3. Dati la blender amestecul lichid: curmale hidratate in apa, chia gelatinizata, untura. Adaugati apa minerala aici.
4. Amestecați si omogenizați toate ingredientele uscate: faina de orez, de soriz, tapioca, sarea, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara.
5. Puneti cele 2 amestecuri impreuna si omogenizați cu o lingura.
6. Păstrati aluatul 1 h la frigider.
6. Pregatiti tava de copt cu hârtie. Modelati biscuitii si-i așezati in tava la cuptor. Folositi cuptorul preîncălzit si coaceti biscuitii aprox 10 minute.
Serviți cu bucurie cand s-au răcit.

Sper sa va placa, va astept cu alte retete fara gluten, lapte si oua!

0 comments on “Biscuiti fragezi ( cu faina de orez, soriz, tapioca)Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *