Icre de amarant cu ceapa

Icre de amarant cu ceapa

Unchiul si bunicul meu erau mari pescari amatori iar maica-mii ii place mult pestele. In copilaria mea, mama avea mereu pe usa frigiderului un borcan cu icre de peste de la peștii prinsi de ei, asa ca noi mâncam des icre. Le facea cu ulei, ceapa si griș de grâu. Eu am mancat icre de vreo 3 ori in ultimul deceniu iar la Ileana para ca va dura mult pana sa incercam asa ceva. Avea alergii la peste pana de curand si era exclus si grisul d grâul.

Am citit in fuga de cateva ori despre icrele din amarant si recunosc ca m-am gândit ca e imposibil sa gasesc gustul din copilărie frecand niste amarant :-).
Ei bine, am greșit. Nu stii pana nu încerci. Nu stiu cine s-a pornit prima oara sa frece amarantul fiert cu ulei si cine s-a gândit sa-i pună ceapa proaspăta si apoi putin ulei de in( știm cu toții ca are gust de ulei de peste).

Voila, n-am fost asa incantata de vreo reteta vegana pana acum si știți ca nu insist sa încercați diverse dar reteta aceasta trebuie încercata. Arata ca icrele de peste si au absolut acelasi gust.
E bun si pentru vegetarieni si pentru perioada de post. Absolut delicios a iesit. Ileana amancat 2/3 din am preparat, ar fi mancat tot daca mai era. Data viitoare facem mai mult.

Puteti servi pe crochete, baghete sau pe legume ca noi. Noi am folosit frunze de andive si felii de sfecla cruda. Sunt suprinsa ca Ileana a mancat in ambele variante, chiar daca aveau ceapa cruda adaugata. Initial i-am dat fara ceapa insa apoi a gustat de la mine si a vrut la fel.

Ingrediente:
– 1 cana amarant fiert
– 5-6 linguri ulei măsline (cu cat puneti mai mult, cu atat ies mai gustoase)
-1/2 ceapa rosie
– 1 lingura zeama lămâie
– 1 lingurița ulei in
– putina sare

Reteta:
1. Fierbeți amarantul in apa si lăsați sa se răcească. Trebuie sa fie fara surplus de lichid.
2. Transferați amarantul fiert intr-un bol si adaugati prima lingura de ulei de măsline si frecați, asa cum procedati la orice maioneza. Adaugati pe rând cate o lingura de ulei de măsline si procedați la fel. Adaugati din cand in cand si cateva picături de lămâie. Veți vedea cum se schimba culoarea si cum se formează consistenta de icre. Adaugati ulei in plus daca simțiți nevoia. Eu l-am dat la robot in final, dupa ce amestecasem tot uleiul, n am mana formată sa fac maioneza:-).
3. Adaugati ceapa tocata foarte fin, uleiul de in, sarea (optional).

Serviți cu place pe rondele de legume crude sau crochete fara gluten.

Pofta buna!

0 comments on “Icre de amarant cu ceapaAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *